Over ons

 

6aWij hebben altijd al een passie gehad voor honden en onze kinderen zijn grootgebracht tussen de verschillende rassen welke altijd deel hebben uit gemaakt van ons gezin.

Na een Duitse Herder, een bastaardje en een cockerspaniel kochten wij in 1982 onze eerste golden retriever, Misty, een teefje uit de Robo kennel. Ze had een geweldig karakter en we besloten een nestje met haar te fokken. Wij hadden nog geen kennelnaam maar ach, what’s in a name….wij vonden zorg, liefde en aandacht veel belangrijker. In 1984 werd zij moeder van 8 pups en wij besloten reu Azor te houden.

In 1985 kreeg zij haar tweede nestje, 5 pups en weer hielden wij een reutje aan, Borka.

Veel te vroeg moesten wijafscheid nemen van Misty, op 6 jarige leeftijd kreeg zij kanker. Een paar van haar kinderen bereikten een hoge leeftijd. Dusty, dochter uit haar eerste nest werd een erg oude dame, zij werd 18 jaar!! Een andere dochter, Kim uit haar tweede nest, bereikte de leeftijd van 16 jaar. We besloten voorlopig niet meer te fokken. Hans was een echt “reuenmens” en we kochten in 1988 weer een reu bij Mevr. Roefs-v. Loon van de kennel v.d. Kremerhof. Onze Troy, zoon van Kevin Robo en Nortonwood Troy was een fantastische hond met het echte goldenkarakter. Later kwam er nog een opvangpoedel bij en de honden waren dikke maatjes met elkaar en met ons. Maar de interesse in de golden retriever, de goede manier om te fokken en dat weer te gaan doen in de toekomst bleef. Sita las erg veel, kocht elk boek over de golden retriever wat ze zag, studeerde en haalde haar diploma’s.

hans-doggies-nov-06

Nadat Troy in 1998 overleed en de oudste twee kinderen op zichzelf gingen wonen besloten we ons hart te volgen en weer met onze honden te gaan fokken. We vroegen onze kennelnaam aan, Chapter Challenge, gekozen omdat dit een nieuw hoofdstuk werd in ons leven….nieuwe goldens, een nieuwe woonplaats waar de honden veel ruimte hadden en geen verre vakanties meer. Een besluit waar we geen spijt van hebben gekregen, hun liefde en trouw maakten van elke gewone dag een heel bijzondere dag!